Azure Landing zone

Azure Landing zone

úterý , květen 23, 2023

Dnes se podíváme na to, co jsou to Azure landing zones, k čemu se používají a jak nám mohou pomoci v naší administrátorské práci.

Definice

Azure Landing Zones jsou architektonickým rámcem vyvinutým společností Microsoft, který pomáhá organizacím úspěšně nasadit a spravovat své aplikace a infrastrukturu v cloudové platformě Azure. Tento rámec nabízí strukturovaný a opakovaně použitelný model, který organizacím umožňuje vytvářet standardizované a bezpečné prostředí pro práci v Azure. V tomto článku se podíváme na to, jak a kdy se Azure Landing Zones používají a jaké jsou jejich hlavní přednosti a výhody.

Jsou konceptuální architekturou, která poskytuje předem definované vzorce a přístupy pro navrhování a nasazování cloudových prostředí v Azure. Tyto vzorce obsahují osvědčené postupy, které zahrnují nejlepší způsoby vytváření sítí, zabezpečení, správy identity a dalších klíčových aspektů infrastruktury v Azure. Landing Zones zajišťují konzistentní a opakovatelný způsob nasazení a správy aplikací v rámci celé organizace.

Kdy se Azure Landing Zones používají?

Azure Landing Zones jsou ideální pro organizace, které se rozhodnou přesunout svou infrastrukturu do cloudu a využít výhod, které Azure nabízí. Tento koncept je užitečný zejména v případech, kdy organizace:

  1. Chce zavést standardizované postupy a modely pro nasazování a správu aplikací v Azure.
  2. Potřebuje bezpečné a izolované prostředí pro různé týmy nebo projekty.
  3. Zaměřuje se na dodržování přísných požadavků na zabezpečení a soulad s předpisy.
  4. Chce minimalizovat riziko a zjednodušit správu své infrastruktury v Azure.

Přednosti a výhody Azure Landing Zones:

Standardizace: Landing Zones poskytují předem definované architektonické vzorce, které umožňují organizacím vytvářet standardizované a konzistentní prostředí v Azure. Tím se snižuje složitost a riziko chyb při nasazování a správě infrastruktury.

Bezpečnost: Azure Landing Zones obsahují osvědčené postupy a vzorce pro zabezpečení infrastruktury a aplikací v Azure.

Škálovatelné: Všechny Azure Landing zones podporují adopci cloudu v měřítku s neomezeným kopírováním prostředí s konzistentní konfigurací a ovládacími prvky bez ohledu na pracovní zátěž. 

Modulární: Všechny Azure landing zones poskytují rozšiřitelný přístup k budování vašeho prostředí na základě společné sady designových oblastí. Rozšiřitelnost umožňuje organizaci snadno škálovat specifické prvky prostředí, jak se vyvíjejí požadavky.

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání