Jak začlenit FinOps do svých projektů?
středa , leden 17, 2024
Někdy si člověk láme hlavu s tím, jak začlenit FinOps do svých projektů a struktur. Je důležité porozumět základům FinOps a strategii pro jeho implementaci. FinOps, což je zkratka pro "Financial Operations", je praxí, která spojuje finanční a obchodní aspekty s IT službami, zejména cloudovými službami jako je Azure.
Automatizace Zapínání/Vypínání Virtuálních Počítačů v Azure během Mimo-pracovní Doby s Azure Automation – Verze 2
úterý , prosinec 19, 2023
Azure nabízí řadu nástrojů pro efektivní správu zdrojů v cloudu. Jedním z klíčových prvků pro optimalizaci nákladů a energetické efektivity je automatizované zapínání a vypínání virtuálních počítačů. Verze 2 řešení tohoto problému využívá Azure Automation, což je služba poskytující řízení, automatizaci a sledování cloudu přímo z Azure.
Azure Stack on-premise
úterý , listopad 7, 2023
Cloudové technologie se v posledních letech staly základním prvkem moderního IT prostředí. Většina organizací si uvědomuje výhody i nevýhody, jako je ochrana dat a soukromí. Hybridní cloudové řešení, které kombinuje on-premise infrastrukturu s veřejným cloudem, se stává stále důležitější volbou pro mnoho firem. Jedním z klíčových nástrojů v tomto prostoru je Azure Stack.
Jak nejlépe migrovat do Azure III + Jarní úklid
pondělí , říjen 30, 2023
První dva články o migraci do Azure byli o tom, co vše máme ve vlastním prostředí, jaké jsou migrační strategie a jak se nejlépe připravit na převod do Azure. Dnešní závěrečný článek se bude zabývat nástroji, které máme k dispozici na ulehčení převodu do cloudového prostředí.
Jak nejlépe migrovat do Azure II
středa , říjen 25, 2023
V prvním článku o migraci do cloudu jsme otevřeli základní otázky k zodpovězení a ukázali si 5 "R" strategií převodu do Azure. Nyní se podíváme podrobně na jednotlivé fáze migrace, na co si dát pozor a jaký software nám k tomu pomůže.
Jak nejlépe migrovat do Azure I
úterý , říjen 24, 2023
Migrace do cloudu se stala nezbytnou součástí modernizace podnikových IT infrastruktur. Microsoft Azure nabízí širokou škálu služeb a nástrojů pro migraci a správu infrastruktury. V tomto a dalším článku se zaměřím na klíčové kroky a postupy pro úspěšnou migraci.
Azure Managed Identity
úterý , říjen 17, 2023
Identita je základním prvkem v moderním digitálním světě. V kontextu cloudu jsou identity nezbytné pro autentizaci a autorizaci, což znamená, že určují, kdo a co může v cloudu dělat. Azure nabízí řadu nástrojů pro správu identit, mezi které patří také Azure Managed Identity. V tomto článku se podíváme na to, co jsou Azure Managed Identity.
Zero Trust 1.2 released!
úterý , říjen 10, 2023
Jak krásné by bylo, kdyby existoval software Zero Trust 1.2, který by nám umožnil po instalaci automaticky využívat veškeré výhody principů Zero Trust. Bohužel nic takového neexistuje. Zero Trust je soubor principů, které v moderní době chrání naše aplikace a data.
Vyhledávání