Co je to Azure AD PIM
středa , duben 26, 2023
Jak co nejlépe navýšit zabezpečení svých privilegovaných a globálních účtů? Co jsou to výrazy jako PIM nebo JIT? Podíváme se na to, jak administrátorské účty více zabezpečit a nastavit.
Jak přiřadit roli ke skupině uživatelů?
čtvrtek , duben 20, 2023
V dnešním návodu se podíváme na to, jak přiřadit roli ke skupině uživatelů. Někdy přiřazovaní rolí přímo uživatelům může být velmi pracné a nepřehledné. Proto přišel Microsoft se speciální funkcí skupin, kde můžete přiřazovat práva skupině a tudíž i všem jejím členům najednou.
Ceny v Azure regionech a jak na nich ušetřit
středa , duben 19, 2023
Proč jsou ceny v jednotlivých regionech za ty samé služby rozdílné někdy až o desítky procent? Jak ušetřit a vydělat na tom, že si pronajmu ten nejlevnější výpočetní výkon? Tyto otázky se Vám pokusím vysvětlit a názorně ukázat, že Azure nemusí být vůbec drahý, pokud víte, jak na to.
Jaké máme Azure AD objekty?
pondělí , duben 17, 2023
Již víme jaké máme licence v Azure AD a jak na nich ušetřit. Dnes se podíváme na to, jak fungují veškeré objekty v Azure AD, jak se nastavují a doporučím vychytávky, které nám usnadní práci se správou objektů v Azure.
Azure AD a jeho licencování
sobota, duben 15, 2023
V tomto článku se podíváme podrobněji na to, co je to Azure AD, jak se nastavuje, jaké existují licence a jak na nich ušetřit.
VMSS Flex SPOT mix
středa , duben 12, 2023
V tomto návodu Vás seznámím s nedávnou aktualizací od Microsoftu, kde již můžeme v Azure používat levné SPOT virtuálky společně s běžnými instancemi a tím mít škálovací mix a ušetřit na tom výrazné finance.
Jak založit VMSS v Azure
čtvrtek , duben 6, 2023
VMSS není úplně jednoduché založit a tak Vám přináším přehledný návod, jak vytvořit VMSS včetně popisu, co jednotlivé parametry znamenají.
Co je Azure VMSS?
středa , duben 5, 2023
Podíváme se podrobněji na to, co je to škálování virtuálních strojů v Azure, jak Vám to může pomoci v podnikání a jak ušetřit a neplýtvat zdroji díky VMSS.
Vyhledávání