Jak vytvořit Azure policy "Přidat tag ke zdroji"
čtvrtek , květen 18, 2023
V dnešním návodu si ukážeme, jak si založit Azure politiku na přidání popisku ke zdroji, abychom věděli, jaké je to prostředí a více se v tom orientovali.
Azure policy
středa , květen 17, 2023
Co jsou to Azure politiky, jak nám mohou pomoci a ušetřit peníze za cloudové služby? Dále si definujeme co jsou to inciativy a jak se používají v praxi.
 Azure Role-Based Access Control (RBAC)
pátek , květen 12, 2023
Role a oprávnění v Azure jsou nedílnou součástí zabezpečení a ovládání veškerých cloudových zdrojů. Je zapotřebí je pečlivě nastavit, snížit riziko hacknutí účtu a odcizení identity.
Jak nastavit podmíněný přístup pro Administrátory
úterý , květen 9, 2023
Azure podmíněný přístup (conditional access) je bezpečnostní funkce Azure, kde lze nastavit podmínky pro přístup k veškerým účtům a funkcím Azure. Dnes se podíváme na to, jak nastavit podmíněný přístup pro Azure Administrátory.
Co je to podmíněný přístup?
pondělí , květen 8, 2023
V Azure máme velké množství způsobů, jak zabezpečit přístupy a účty proti jakémukoliv zneužití. Jedním z velmi efektivních způsobů hned po MFA je Azure podmíněný přístup (conditional access). Vysvětlíme si co to je a k čemu je to dobré a následně v dalším článku si ukážeme praktickou ukázku zřízení takovho přístupu.
Jak více zabezpečit MFA v Azure
úterý , květen 2, 2023
MFA, samo o sobě, je velmi pokročilé zabezpečení účtů a jejich přihlášení do Azure. Někdy se ale stává, že uživatelé v touze po klidu, odkliknou jakékoliv přihlášení, které jim v mobilním telefonu vyskočí, jen aby měli klid a nepřemýšlí nad tím. Tomu jde alespoň částečně zabránit nastavením MFA v Azure.
Azure MFA
pondělí , květen 1, 2023
Co je to MFA v Azure a jaké má praktické využítí?
Jak nastavit Azure AD PIM
středa , duben 26, 2023
V dnešním návodu se podíváme na to, jak nastavit co nejlépe Azure AD PIM, vysvětlíme si základní pojmy a pomocí praktické ukázky vytvoříme PIM u testovacího uživatele.
Vyhledávání