Jak ušetřit na databázových licencích v Azure
pondělí , duben 3, 2023
Databázové licence SQL server jsou vlajkovou a také nejdražší lodí společnosti Microsoft. U větších instalací tvoří někdy i více jak dvě třetiny nákladů na databázový výkon. Podíváme se společně na možnost, jak ušetřit díky vhodně zvolenému virtuálnímu výkonu.
Jak si vytvořit co nejlevnější virtuálku v Azure
pátek , březen 31, 2023
Doba jistě pokročila a už nemusíme chodit do obchodu, abychom si "koupili" nový počítač. Dnes je vše virtuální a z několika dní až týdnů vybírání a čekání a je dnes několik minut v portále a máme nejnovější stroj, který si můžeme dovolit. Co se nemění je, že rohoduje cena. Dnešní návod bude o tom, jak si vybrat co nejlevnější virtuálku ve své kategorii v Azure.
8 důvodů proč použít veřejný cloud
středa , březen 29, 2023
Neexistuje přesná definice, kdy je něco vhodné pro veřejný cloud a kdy ne. Možná jen chcete modernizovat svoje IT prostředí, možná se už nechcete dívat na cenu elektřiny, jak letí vzhůru. Pojďme se podívat na důvody proč si pořídit veřejný cloud.
3 základní cloudové služby
pondělí , březen 27, 2023
IaaS, PaaS a SaaS jsou tři základní modely cloudových služeb, které poskytuje Microsoft Azure. My se podíváme na jejich rozdělení, vysvětlíme si je na příkladu pizzy a kdy je nejlepší použít jaký model.
Co je to cloud?
čtvrtek , březen 23, 2023
Jaká je definice cloudu? Všichni o něm mluví a jen málokdo ví přesně o co se jedná. Musí vůbec cloud splňovat nějaké obecné podmínky? A je to cloud, když kamarádovo aplikace běží na mém serveru?
Azure Hybrid Benefit
středa , březen 22, 2023
Jaké jsou jeho reálné benefity? Kdy a v jakých případech se dá použít? Pro jaké druhy licencí od Microsoftu se používá a další informace, které Vám v tom udělají jasno.
Co je to Proximity Placement Group?
pondělí , březen 20, 2023
"Za prvé nevím co to je, a za druhé mě to uráží!" :-) S tím prvním Vám pomůžu a to druhé zmizí, jakmile si přečtete tento článek. Vysvětlím Vám co je to Proximity Placement group, jak to může pomoci Vašemu podnikání a jaké má výhody a nevýhody.
Co je to IOPS a Throughput (propustnost) u disků?
čtvrtek , březen 16, 2023
Jistě víte, že základní parametr disků je jeho kapacita udávaná v "Bajtech" (MB, GB, TB), ale jsou zde další ne méně důležité parametry jakou jsou IOPS a propustnost, které výkon disků ovlivňují. Někdy i více než kapacita. Pojďme se na ně podívat, vysvětlit si je a ukázat jejich spojistost s Azure cloudem.
Vyhledávání