Azure rezervace vs. úsporný plán?
úterý , březen 14, 2023
Azure rezervace a úsporný plán (rezervations vs. savings plan) jsou oba nástroje, které mohou pomoci snížit náklady na služby v Azure. Nicméně, mají každý trochu jiný účel a hodí se na něco jiného.
Microsoft postaví v Česku velké cloudové datové centrum
pondělí , březen 13, 2023
Microsoft v pražském Klíčově koupil za 1,5 miliardy korun od CPI Radovana Vítka koupil šestihektarový pozemek. Plocha je kousek od stanice metra Letňany. Jde o první realitní investici, kterou Microsoft v Česku udělal. A jaké to bude mít důsledky pro nás?
POZOR! Azure od Dubna 2023 zdražuje své služby!
středa , březen 8, 2023
Microsoft se rozhodl sladit globální ceny všech cloudových produktů a tudíž sladění = zdražení.
Co vše je v Azure zdarma? Alias Azure FREE pro všechny!
středa , březen 8, 2023
Azure nabízí nepřeberné množství služeb, výpočetního výkonu, virtuálních serverů, databazí a podobně. Hodně věcí je zdarma a my se podíváme na to, co vše dnes nabízí Azure bez poplatků.
Jaká existují Azure předplatná? A jaké se vyplatí si pořídit?
středa , březen 1, 2023
Azure nabízí velké množství různých účtů a smluv pro zákazníky uspokojující širokou škálu zákazníků. Není v mých silách rozebírat všechny. Podíváme se podrobněji na pět hlavních, které využívá nejvíce firem a lidí.
Azure Cloud vs. On-premise řešení? Výhody, nevýhody a ostatní alternativy
úterý , únor 28, 2023
Cloud má i přes své nesporné výhody i řadu nevýhod. Jako každá mince má dvě strany. Proto existují i další alternativní možnosti jako jsou hybridní cloudové služby, Azure Stack, privátní Azure cloud a další. Pojďme se na některé možnosti a jejich praktické využití podívat do detailu.
Co to jsou Azure Spot Virtual Machines?
středa , únor 22, 2023
Pokud se rozhodnete v cloudu cokoliv testovat, pak je pro Vás ideální varianta si vytvořit virtuální server typu „Spot“, který je super levný, ale má několik zásadních podmínek, které je zapotřebí probrat do detailu.
Jak si založit Storage account (účet úložiště) a jak na něm ušetřit
úterý , únor 21, 2023
Pokud jste si zvolili Azure jako svého poskytovatele cloudového úložiště, pak je zapotřebí vědět co a jak nám ovlivní cenu za uskladnění dat.
Vyhledávání